Descobreix i tasta les plantes silvestres comestibles!

Sortida etnobotànica per descobrir els usos culinaris de les plantes silvestres seguida d’una degustació de productes silvestres

Coneixeràs i tastaràs plantes que de ben segur no havies provat mai, i que ni tan sols t’imaginaves que eren comestibles. I no només això, t’assegurem que tindràs ganes de repetir.

Durant la primera part de l’activitat, passejarem pels paisatges que envolten el bonic poble de Jorba tot descobrint antics horts, rierols i murs de pedra seca, on hi creixen una infinitat de plantes silvestres i varietats tradicionals. Aquesta passejada guiada us permetrà descobrir-les, i comprovar com en són d’abundants, diverses i també bones.

Però com que moltes vegades només ens creiem allò que comprovem per nosaltres mateixos, combinarem la passejada amb un tast de productes elaborats amb les plantes silvestres observades durant el recorregut.

En aquest tast constatareu com tradició i avantguarda poden anar de la mà, degustant receptes elaborades mitjançant mètodes tradicionals i d’altres de reinventades i adaptades a les noves tendències gastronòmiques. Gràcies als coneixements tradicionals transmesos de generació en generació, però també a la innovació, comprovareu en primera persona com podem incorporar a la dieta un gran nombre d’espècies silvestres i varietats tradicionals en desús, amb resultats espectaculars.

Concretament, el tast constarà de 4 tapes, 2 postres i 2 begudes, i en tot moment anirà acompanyat de les explicacions sobre les espècies emprades, les seves propietats organolèptiques, nutricionals, i les possibilitats de maridatge que ofereixen, per tal que vosaltres també sigueu capaços de cuinar-les a casa. En aquest sentit, en acabar el tast us donarem una llista amb la composició i procés d’elaboració de totes les mostres que haureu degustat.

L’activitat estarà sempre guiada per un etnobotànic expert en la matèria, que us transmetrà amb rigor, i sempre de forma amena i divertida, els diversos usos de les espècies que trobarem al llarg del recorregut i les seves possibilitats gastronòmiques, entre molts d’altres aspectes.

Observacions:

  • Edats recomanades: totes les edats
  • Es recomana portar calçat còmode, una ampolla d’aigua i protecció solar.
  • L’activitat es realitza a l’aire lliure i permet mantenir totes les distàncies de seguretat necessàries durant la situació exepcional del Covid-19.
  • Us facilitarem una llista dels al·lèrgens que incorpora cada mostra, però recomanem avisar prèviament de qualsevol tipus d’al·lèrgia o intolerància alimentària.
  • Màxim, 12 persones – mínim 8 persones

JORBA, ANOIA

2h aproximadament: 1h sortida + 1h tast

w

Català, Castellà, Anglès, Francès, Alemany i Holandès

  • 18€/persona
  • Consultar preu per a grups de menys de 8 persones

Contacta