Descobreix les plantes silvestres comestibles!

Sortida etnobotànica per conèixer els usos culinaris de les plantes silvestres

Descobreix tots els secrets que amaguen les plantes que t’envolten mentre passeges per l’increïble entorn del poble de Jorba, amb els seus horts, rierols, camps, boscos i camins.

Us agradaria conèixer la infinitat de plantes útils i comestibles que tenim a tocar i que tanmateix moltes vegades ens passen totalment desapercebudes? Us agradaria poder fer una truita d’ortigues, una tempura de cardellet, un pesto de parietària, o una refresc a base de flors?

Des del Col·lectiu Eixarcolant us oferim aquesta passejada guiada que us permetrà descobrir les plantes silvestres comestibles i varietats tradicionals, per tal que després les pugueu reconèixer i identificar allà on aneu. Enmig del bosc, en antics horts amb marges de pedra seca, o al costat del rierol, però també al bell mig del poble. I és que tenim aquestes espècies molt més a prop del que ens imaginem. Només cal obrir bé els ulls per descobrir-les i poder-les començar a utilitzar.

Es tracta d’una experiència sensorial on aprendreu a través dels sentits. Observareu, tocareu, olorareu i tastareu un seguit de plantes que desconeixíeu o simplement amb les quals no us havíeu fixat, però que us obriran un nou món de textures, colors, olors i gustos.

Anireu sempre acompanyats d’un etnobotànic expert en la matèria, que us transmetrà amb rigor, i sempre de forma amena i divertida, els diversos usos de les espècies que trobarem al llarg del recorregut, com identificar-les, com recollir-les, com cuinar-les, i tot allò que us pugueu imaginar.

Observacions:

  • Edats recomanades: totes les edats
  • Es recomana portar calçat còmode, una ampolla d’aigua i protecció solar.
  • L’activitat es realitza a l’aire lliure i permet mantenir totes les distàncies de seguretat necessàries durant la situació exepcional del Covid-19.
  • Màxim, 15 persones – mínim 8 persones

JORBA, ANOIA

2h aproximadament

w

Català, Castellà, Anglès, Francès, Alemany i Holandès

  • 12 €/persona
  • Infants fins a 12 anys gratuït.
  • Consultar preu per a grups de menys de 8 persones

Contacta